.     .     .     .

شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ شناسه خبر : 77587
راهیابی ۹ ایده برتر به دومین رویداد ملی سقاخانه
دبیر دومین رویداد ملی ایده پردازی سقاخانه گفت: در فرآیند رویداد سقاخانه بیش از 400 طرح و ایده دریافت شد که از این تعداد 110 طرح وارد مرحله پرورش شد و تعداد 45 طرح شایسته پیگیری جهت اجرا ارزیابی شدند و تنها 9 طرح به مرحله پایانی راه یافت که بیش از 95 درصد از طرح ها قابلیت اجرا در تمام شهرهای مذهبی کشور را دارند.  
 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، مرتضی عطایی نژاد در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه که به میزبانی شیراز و با حضور معاونین زیارت و گردشگری شهرداری های عضو مثلث گردشگری مذهبی برگزار شد، در تشریح برگزاری این رویداد و اهداف آن اظهار کرد: رویداد ملی سقاخانه یک پل ارتباطی است که بتواند طرح ها و ایده هایی که در حوزه زیارت می تواند وجود داشته باشد و یا قابل شکل گیری هست با استفاده از استراتژی نوآوری از سطح جامعه شیعیان و دلدادگان ائمه اطهار کشور جمع آوری کند و ایده ها را به سمع و نظر صاحبین اختیار و مسئولینی که می توانند تصمیم گیری کنند، برساند و تصمیم سازی کنند.   
وی افزود: در این رویداد همچنین شکل گیری کسب و کارهایی که می توانند در این حوزه شکل بگیرند، مطرح است تا ارائه طرح و ایده ها از ظرفیت های حمایتی بهره مند شوند و به مرحله اجرا برسد.
دبیر دومین رویداد ملی ایده پردازی سقاخانه تصریح کرد: طرح هایی که ارائه شد در 3 بخش ایده ها، طرح های کسب و کار و طرح های اجرایی بود که هدف از ارائه ایده ها این بود که عموم مردم بتوانند طرح های مختصری را که مدنظر دارند به گوش مسئولان برسانند که در این راستان برنامه های متعددی با حضور مدیران برگزار شد و طرح ها از سوی مردم ارائه شد.  
عطایی نژاد همچنین با اشاره به طرح های کسب و کار، خاطر نشان کرد: طرح های کسب و کار مجموعه هایی هستند که به شکل ماندگار و پایدار می توانند فعالیت داشته باشند و دارای پیوست اقتصادی  بوده و بتوانند خلق ارزش کنند. لذا در رویداد سقاخانه تلاش ما بر این است تا افراد را معرفی کنیم و فرصت هایی ایجاد شود که منجر به عقدقرار داد و جذب سرمایه شود.
وی ادامه داد: در بخش طرح های اجرایی، صاحبین طرح هایی که موجب نوآوری و ایجاد تعالی فرآیند زیارت شود، مسیر برای ورود آنها طراحی شد و طرح و ایده های منتخب به مرحله نهایی راه یافتند.   
دبیر دومین رویداد ملی ایده پردازی سقاخانه در پایان اضافه کرد: در فرآیند رویداد سقاخانه بیش از 400 طرح و ایده دریافت شد که از این تعداد 110 طرح وارد مرحله پرورش شد و تعداد 45 طرح شایسته پیگیری جهت اجرا ارزیابی شدند و تنها 9 طرح به مرحله پایانی راه یافت و در نهایت در سه بخش تعیین شده 3 ایده و طرح کسب و کار و بخش اجرایی برگزیده شدند.
عطایی نژاد تاکید کرد: از سطح کشور دریافت طرح ها صورت گرفت که از شهر شیراز چند طرح خوب ارائه شد و از شهر قم، طبس، تبریز نیز طرح های متفاوتی ارائه شد.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگی طرح های ارسال شده این است که بیش از 95 درصد طرح ها قابلیت اجرا در تمام شهرهای مذهبی کشور را دارند.

زیارت یکی از مباحثی است که در فرهنگ شیعه نقش بسزایی دارد

معاون فرهنگی، اجتماعی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) گفت: موضوع زیارت یکی از مباحثی است که در فرهنگ شیعه نقش بسزایی در محبوبیت ایمان و ایجاد ارتباط معنوی زائران با اهل بیت(ع) دارد.

حجت الاسلام قاسم میرشکاری در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه که به میزبانی شیراز و با حضور معاونین زیارت و گردشگری شهرداری های عضو مثلث گردشگری مذهبی برگزار شد، اظهار کرد: شهر شیراز این افتخار را دارد که از سوی مقام معظم رهبری در سفر به شیراز به عنوان نگین سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی نامگذاری فرمودند.
وی افزود: موضوع زیارت یکی از مباحثی است که در فرهنگ شیعه نقش بسزایی در محبوبیت ایمان و ایجاد ارتباط معنوی زائران با اهل بیت(ع) دارد.
معاون فرهنگی، اجتماعی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با اشاره به خباثت دشمنان در حمله به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، تصریح کرد: این موضوع نشان می دهد یکی از کانون های تمدنی و آخر الزمانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) است.
حجت الاسلام میرشکاری ضمن قدرانی از برگزار کنندگان این رویداد، خاطر نشان کرد: انتخاب نام سقاخانه بسیاری هوشمندانه بوده است که مفهوم آن در ایثار، خدمت و فداکاری است و این مفاهیم نیز در زیارت هم مطرح است.
حوزه زیارت و گردشگری هر یک باید مقوله خاص خود را داشته باشند

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) گفت: خطری که شهرهای مذهبی ما را در وضعیت فعلی تهدید می کند این است که فرهنگ دینی و مذهبی ما به پای گردشگری در حال قربانی شدن است. این در حالی است که حوزه زیارت و گردشگری هر یک باید مقوله خاص خود را داشته باشند.

محمدرضا هاجری در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه که به میزبانی شیراز و با حضور معاونین زیارت و گردشگری شهرداری های عضو مثلث گردشگری مذهبی برگزار شد، اظهار کرد: شهر صورت و سیرت دارد اما متاسفانه در حال حاضر شهرهای ما تبدیل شدن به شهر آکواریومی است و هویت محلات از بین رفته است.
وی افزود: خطری که شهرهای مذهبی ما را در وضعیت فعلی تهدید می کند این است که فرهنگ دینی و مذهبی ما به پای گردشگری در حال قربانی شدن است. این در حالی است که حوزه زیارت و گردشگری هر یک باید مقوله خاص خود را داشته باشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه  ضرورت دارد تا برای شهرهای مذهبی برنامه ریزی شود، تاکید کرد: برای حفظ قداست و هویت شهرهای مذهبی برنامه‌ریزی کنیم. چرا که عدم توجه به این موضوع به عنوان یک خطر مطرح است.
هاجری خاطر نشان کرد: امروز فرهنگ دینی و مذهبی ما نیاز به مهندسی فرهنگی و مذهبی دارد که این موضوع تنها با مشارکت محقق می شود.
وی با اشاره به اینکه سقاخانه نماد و فرهنگ مذهبی بوده و است و همیشه در دل مردم به صورت شکیل و زیبا جای داشته است، ادامه داد: متاسفانه سیاست های کلی نظام، مهندسی فرهنگی شورایعالی انقلاب فرهنگی مظلومانه در حال خاک خوردن است و این موضوع منجر به ارائه نسخه و نقشه های جدید همچون 2030 و به ویژه برای شهرهای مذهبی می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) در ادامه به اجرای طرح محله محوری شهر شیراز اشاره و اضافه کرد: بودجه ای که برای این طرح در نظر گرفته شد از مجموع بودجه عمرانی استان فارس بیشتر است که 3 درصد ان مختص به محرومیت زدایی و 3 درصد مسجد و محله محوری است. اما باید در عمل این بودجه به گونه ای هزینه شود که محله اسلامی ایجاد شود.
هاجری با تاکید بر اینکه هویت محلات شهر در حال از بین رفتن است و این موضوع تنها مختص شهر شیراز نیست و در شهر مشهد، قم و ری نیز این موضوع را شاهد هستیم، اظهار کرد: باید مراقب باشیم مقوله گردشگری و زیارت بی هویت نشود و این گونه نباشد که در یک شهر مذهبی، گردشگر بیاید و از تمام امکانات رفاهی و تفریحی بهره ببرد اما به زیارت نرود.
وی افزود: اگر برای شهرهای مذهبی اقدامی نکنیم این انتظار را نباید داشت دیگرانی که می آیند برای شهرهای مذهبی کار انجام دهند. این در حالی است که اگر شورا و شهرداری و عمرانی و آبادانی در شهرها نبود مردم بسیار ناامید بودند.
اجرای برنامه‌های توسعه زیارت و گردشگری با تأکید بر همکاری‌های مشترک   

معاون زیارت و گردشگری شهرداری مشهد از اجرای برنامه‌های جدید در حوزه زیارت و گردشگری با مشارکت نهادهای فرهنگی و اقتصادی خبر داد.

سید جلیل بامشکی در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه که به میزبانی شیراز و با حضور معاونین زیارت و گردشگری شهرداری های عضو مثلث گردشگری مذهبی برگزار شد، بر ضرورت توسعه برنامه‌های فرهنگی و زیارتی تأکید و از اجرای طرح‌های جدید در سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر سازمان‌های فرهنگی شهرهای زیارتی مانند مشهد و شیراز تجدید ساختار شده‌اند، افزود: در تلاش هستیم تا با تعریف آیین‌نامه‌های مشخص، برنامه‌های هدفمند و پایداری را در حوزه زیارت اجرایی کنیم.
معاون زیارت و گردشگری شهرداری مشهد با بیان اینکه در سال گذشته نخستین رویداد در این حوزه با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو شد، تصریح کرد: برنامه‌های امسال نیز با توسعه محورها و رویکردهای جدید اجرا خواهند شد. بامشکی با اشاره به اینکه در سال اول، تمرکز اصلی بر ارائه خدمات بود، اما امسال بر تعمیق مفهوم زیارت و پژوهش در این زمینه تمرکز داریم، بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه زیارت تأکید خاطر نشان کرد: ما در سال گذشته مطالعات متعددی در این زمینه انجام دادیم و نتایج آن را در برنامه‌های سال جاری اعمال خواهیم کرد. وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت ایجاد ساختارهای پایدار برای توسعه زیارت، هدف ما اجرای برنامه‌هایی است که ضمن حفظ ارزش‌های زیارتی، با نیازهای روز جامعه نیز همسو باشند.  
معاون زیارت و گردشگری شهرداری مشهد پیشنهاد ایجاد یک صندوق ویژه برای حمایت از طرح‌های فرهنگی و زیارتی را مطرح کرد و ادامه داد: با راه‌اندازی این صندوق، می‌توانیم منابع مالی لازم برای اجرای پروژه‌های تخصصی را تأمین کنیم و در طول سال از این اعتبارات برای توسعه و بهبود خدمات استفاده کنیم.
*اجرای برنامه‌های مشترک با مشارکت سازمان‌های مختلف   
بامشکی با اشاره به همکاری‌های بین سازمانی در این حوزه، اظهار کرد: ما آماده همکاری با سایر سازمان‌های فرهنگی و اقتصادی هستیم تا بتوانیم برنامه‌های مشترکی را اجرا کنیم و تاکنون چندین نهاد و مجموعه فرهنگی برای مشارکت در این طرح‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.
 وی همچنین بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های شهری برای بهبود تجربه زائران تأکید کرد و افزود: شهر مشهد ظرفیت‌های بسیاری در حوزه خدمات زیارتی دارد، اما هنوز بخش‌هایی از این ظرفیت‌ها به‌طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته‌اند و ما قصد داریم در سال جاری با اجرای پروژه‌های کوتاه‌ مدت و میان ‌مدت، این ظرفیت‌ها را فعال کنیم.
معاون زیارت و گردشگری شهرداری مشهد در بخش پایانی سخنان خود به برنامه‌های آتی در حوزه زیارت و گردشگری اشاره و تاکید کرد: یکی از اهداف ما این است که تجربه زیارتی را برای زائران بهبود ببخشیم که برای این منظور، طرح‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که از فناوری‌های جدید برای ارائه خدمات بهتر به زائران استفاده شود.
بامشکی خاطر نشان کرد: یکی از برنامه‌های مهم ما، برگزاری رویدادهای فرهنگی و قرآنی در اماکن زیارتی است که این برنامه‌ها به‌صورت مستمر برگزار خواهند شد تا زائران بتوانند از خدمات متنوع فرهنگی بهره‌مند شوند.
 وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری تمامی نهادها و دستگاه‌های مرتبط، بتوانیم برنامه‌های زیارتی را به بهترین شکل ممکن اجرا کنیم و خدماتی در شأن زائران ارائه دهیم.
شهر شیراز، ظرفیت زیارتی و مذهبی به شدت قابل توجه اما کمتر شناخته شده دارد

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: شیراز ظرفیت زیارتی و مذهبی به شدت قابل توجه اما کمتر شناخته شده دارد و این موضوع رسالت ما را بیش از گذشته بیشتر می کند تا همواره مورد توجه باشند.

محمدعلی چوبینی در آیین اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه به میزبانی شیراز که با حضور معاونین زیارت و گردشگری شهرداری های عضو مثلث گردشگری مذهبی برگزار شد، اظهار کرد: شهر شیراز یک شهر گردشگری، تمدنی و تاریخی و فرهنگی است و تمام گونه های گردشگری را در بالاترین سطح در خود جای داده است.  
معاون فرهنگی شهردار شیراز تصریح کرد: مهم ترین رکن شیراز، به عنوان یک شهر اسلامی است و با بررسی تاریخ شیراز در می یابیم که کلیه وقایع رخ داده در آن نشان می دهد، این شهر کاملا یک شهر اسلامی است.
چوبینی با بیان اینکه مساجد تاریخی و مهمی امروز در شیراز وجود دارد و جز هدف های زیارتی است، خاطر نشان کرد: در دوره ای در مسجد جامع عتیق شیراز تلاوت آیه قرآن کریم در ثانیه ای قطع نمی شد و عرفا بسیار و امام زادگان زیادی در شهر شیراز داریم که مورد توجه و هدف زیارت مردم بوده است. همچنین در شیراز سنت وخمه شیرازی را داریم که هر روز از هفته متعلق به یکی از امامزادگان واجب تعظیم شیراز است.
وی تاکید کرد: شیراز ظرفیت زیارتی و مذهبی به شدت قابل توجه اما کمتر شناخته شده دارد و این موضوع رسالت ما را بیش از گذشته بیشتر می کند تا همواره مورد توجه باشند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: در شهر شیراز، آرامستان دارالسلام به عنوان یکی از مهم ترین، بزرگترین و تاریخی ترین قبرستان جهان اسلام است که در گذشته خاک آن از کربلا می آمد. لذا به ظرفیت های مذهبی و زیارتی شهر شیراز آنگونه که باید پرداخته نشده است و با تنوعی که در این شهر وجود دارد در سطحی که باید به آن کمتر پرداخته شده است.
چوبینی با ابراز امیدواری که این رویداد به اتفاقات مهم تر منتج شود، اضافه کرد: در ۳ ماه گذشته در سطح سه شهرداری شیراز، یزد و اصفهان امضا تفاهم نامه طلایه داران گردشگری ایران امضا شد و امید است در شهرهای مثلث گردشگری مذهبی نیز با رویکردی که منجر به شکل گیری اتفاقات مهم باشد، برای شهرهای مثلث گردشگری مذهبی رقم بخورد و سطح همکاری مذهبی سه شهر شیراز، مشهد و قم در راستای توسعه گردشگری مذهبی که مهم ترین بخش گردشگری است، ارتقا یابد.
وی اظهار کرد: همچنین امید است فضای معرفی بیشتری برای ظرفیت های مذهبی شهرهای شیراز، قم، مشهد و طبس و سایر شهرهایی که ظرفیت مذهبی دارند ایجاد شود و پرچم زیارتی این سه شهر در سایر شهرهای دیگر از باب برگزاری رویدادهای مشترک و زیارت برافراشته شود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در پایان ابراز امیدواری کرد؛ این رویداد بتواند شروع بسیار خوبی برای کشور و در سطح منطقه باشد.

خاطر نشان می شود، در پایان این رویداد رتبه های برتر در هر سه بخش معرفی و تقدیر شدند که رتبه سوم در حوزه ایده به دکتر سید وحید صادق زاده با عنوان زیارت ملی ، رتبه سوم در حوزه کسب و کار تولید محصولات فرهنگی و خلاق با استفاده از متبرکات اماکن زیارتی به آقای مومیوند، رتبه سوم طرح های اجرایی با عنوان ایده صحن شادی  به خانم دلشاد ، رتبه دوم در حوزه ایده ها، با عنوان کفشداری حرم به خانم صادقی سروستانی، رتبه دوم در حوزه طرح های کسب و کار با عنوان بگردش به آقای صادقی، رتبه دوم در حوزه طرح های اجرایی با عنوان طرح جامع زیارت به آقای ایزدی، رتبه اول در حوزه ایده با عنوان طرح مجموعه سقافی به آقای کشتکار ، رتبه اول در حوزه کسب و کار عنوان ایده کیت هوشمند تعاونی، داستان سرایی دیجیتال با مجموعه ثامر توسط دکتر سیسی، رتبه اول در حوزه طرح اجرایی به مجموعه رنگ آمیز در قالب طرح خادم آنلاین طرح ویژه ناشنوایان معرفی و طرح بازسازی بناهای تاریخی آقای محمدزاده شایسته تقدیر اعلام شد.  
گفتنی است دبیرخانه دومین رویداد ملی سقاخانه جایزه ویژه خود را که متبرک از حرم و بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا(ع) بود به محمدعلی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تقدیم کرد و از زحمات علی نیری رئیس اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی شهرداری قدردانی شد.

 

 شیراز،ابتدای خیابان حسینی، سمت راست، کوچه شماره 20
 071-37363081-4
معاونت ها:
حوزه ریاست: 37363086_105_115
روابط عمومی: 37364866_102_118
مالی و اداری: 37360055_133
فرهنگی: 37365898_116_123_103
اجتماعی: 
37365898_139
گردشگری: 37365898_113
تربیت بدنی: 37364039_144_140_150
عمران: 37369026_105_106_107
برنامه ریزی  و منابع انسانی: 37364766_117

 
 71389-35885
071-37363085
 3000137773
Farhangi@shiraz.ir
علاقمند به اجرای چه نوع برنامه هایی در سطح شهر می باشید؟
برنامه های فرهنگی هنری
برنامه های ورزشی
جشنهای مردمی
برنامه های اجتماعی و شهروندی
تمامی حقوق سایت متعلق به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز می باشد.
https://farhangi.shiraz.ir